Wat zijn Rendement Certificaten van BNP Paribas?

Rendement Certificaten zijn een product van BNP Paribas. Dit product is aantrekkelijk als de waarde van het onderliggende aandeel stijgt, zijwaarts beweegt of op de middellange termijn licht daalt.

De prijs van een Rendement Certificaat bij uitgifte is gelijk aan de prijs van het aandeel waarop het wordt uitgegeven. Met een Rendement Certificaat heeft de belegger echter een grotere kans op een vast rendement van 20, 25 of 30% zolang het aandeel niet een bepaald laag niveau (Rendementsgrens) bereikt. Wanneer de Rendementsgrens minstens eenmaal wordt bereikt gedurende de looptijd van het product, behoudt het Rendement Certificaat weliswaar zijn waarde, maar is de uitbetaling beperkt tot de slotkoers van het aandeel aan het eind van de looptijd van het product.

De enige kostenpost voor de belegger in vergelijking met een reguliere aandelenbelegging is het dividend dat hij misloopt. Verder is bij een zeer sterk stijgende koers het maximale te behalen rendement beperkt tot de bovengrens van het gegarandeerde rendement.

We zouden het zeer op prijs stellen als je een link naar dit artikel zou willen delen, zodat geïnteresseerden het gemakkelijk kunnen vinden:

Lees ook:

  • Geen gerelateerde berichten
Schuiven naar boven