Grenzen belastingschijven 2013 bevroren

Van de salarisstijging in 2013 gaat een groter deel dan gebruikelijk naar de fiscus.


Gewoonlijk bewegen belastingschijven mee met de koopkracht zodat werknemers alleen door een ‘echte’ inkomensstijging in een hogere belastingschijf kunnen komen. Omdat de regering meer geld nodig heeft is er hier een truc bedacht. In 2013 komt die correctie er niet. De grenzen van de belastingschijven worden bevroren.

Als uw loon dus precies meestijgt met het gemiddelde van anderen – geen ‘echte’ inkomensverbetering dus – wordt er toch nog extra belasting geheven. Een groter deel van uw inkomen komt namelijk in een hogere schijf terecht. Dit gaat u iets meer dan 1% van uw loon kosten.

Te meer reden om geen aftrekposten mis te lopen. Laat daarom voordelig uw aangifte inkomstenbelasting doen.

Lees ook:Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *