Eigen risico zorg in 2013 omhoog met 130 euro

De regering verhoogt in 2013 het eigen risico in de zorg van 220 euro naar 350 euro. Dat is 130 euro extra. Hoewel niet iedereen zijn eigen risico volmaakt zal het gemiddeld per huishouden al snel om 50 euro extra per jaar gaan.


De regering probeert mensen met een laag inkomen te compenseren. Als compensatie voor de verhoging van het eigen risico krijgen mensen met een laag inkomen extra zorgtoeslag. Zo zal het maximumbedrag voor de zorgtoeslag in 2013 met 115 euro per persoon omhoog gaan.

Huishoudens met een inkomen tot en met het wettelijk minimumloon krijgen dus de verhoging van het verplicht eigen risico bijna helemaal terug. Huishoudens met een inkomen boven het wettelijk minimumloon ontvangen minder zorgtoeslag en dus minder compensatie.

Aanvankelijk zou ook een liggeld ingevoerd worden voor verpleging in ziekenhuizen van 7,50 euro per verpleegdag. Dit is uiteindelijk niet gebeurd.

Wellicht heeft u recht op een toeslag? Laat door Taksgemak voor u nagaan of u recht op toeslagen hebt.

Lees ook:Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *