Alex en Binck gebruiken XNL als symbool voor AEX-opties

De opties gebaseerd op de AEX-index worden bij Binck en Alex verhandeld met de letters XNL.

Opties gebaseerd op de AEX-index worden bij Binck en Alex verhandeld via de alternatieve beurs TOM MTF. De rechter heeft bepaald dat Binck het symbool AEX niet meer mag gebruiken in deze alternatieve beurs. Daarom hebben Binck en Alex er voor gekozen om XNL als nieuw symbool in te voeren voor deze opties.

Volgens de twee brokers (beiden onderdeel van BinckBank) heeft deze symboolwijziging geen gevolgen voor de verhandeling en kenmerken van deze opties. De onderliggende waarde, contractspecificaties en expiratie blijven hetzelfde als de AEX-opties die op NYSE Liffe (Euronext) te verhandelen zijn.

De XNL-dagoptie krijgt het symbool XNL gevolgd door de dag (Bijvoorbeeld XNL23) en de weekoptie de letters XNLW gevolgd door het weeknummer (Bijvoorbeeld XNLW4).

We zouden het zeer op prijs stellen als je een link naar dit artikel zou willen delen, zodat geïnteresseerden het gemakkelijk kunnen vinden:

Lees ook:

Schuiven naar boven