Hoe Bitcoin rekening openen?

Een Bitcoinrekening is wel zo handig voor het krijgen en uitgeven van Bitcoins. Een Bitcoinadres bestaat uit twee componenten: een private-key en een publiek adres. Wie de private-key heeft kan daaruit het publieke adres afleiden. Andersom kan dat niet: wie het rekeningnummer heeft kan daaruit niet de private-key afleiden. De Bitcoins zijn gelinkt aan het Bitcoinadres. Om betalingen te kunnen uitvoeren is de private-key nodig.

De Bitcoins staan niet op een computer, maar in een netwerk gekoppeld aan het Bitcoinadres. Mocht de computer worden gehackt of gestolen, dan blijven de Bitcoins dus alsnog bestaan en kunnen met behulp van de private-key uitgegeven worden. Tenzij ook de private-key buitgemaakt wordt en niet beveiligd is met een wachtwoord.

Een Bitcoinadres is gemakkelijk te verkrijgen via internet. Het is zowel mogelijk software op de computer te installeren, als om een online Bitcoinadres te hebben. Voorbeeld van een software waarmee een Bitcoin rekening kan worden verkregen is MultiBit. Zo’n Bitcoin adres bestaat uit 34 cijfers en letters. De software is geschikt voor Windows, MacOS en Linux.

Hoe betalen met Bitcoins?
Degene die het Bitcoin adres heeft is eigenaar. Wanneer geld wordt overgemaakt naar het Bitcoin adres moet dit middels de 34 cijferige code.

De private key moet dus altijd geheim blijven, met de 34 cijfers en letters van het Bitcoin adres en de private key kan namelijk het geld worden overgemaakt. Elke Bitcoin rekening heeft een eigen private key. De private key bestaat uit 64 cijfers tussen nul en negen en de letters A tot en met F.

Iedereen kan elke Bitcoin transactie bekijken. Daarbij is alleen het Bitcoin adres zichtbaar. Het is dus onbekend aan wie de rekening toebehoort.

We zouden het zeer op prijs stellen als je een link naar dit artikel zou willen delen, zodat geïnteresseerden het gemakkelijk kunnen vinden:

Lees ook:

Schuiven naar boven