Hoe voorkom je belastingheffing over spaargeld?

In Nederland moet over spaargeld belasting worden betaald. Het gaat om een inkomstenbelasting in box 3. Iedereen die spaargeld heeft (en boven de belastingvrije drempel uitkomt) moet belasting betalen. De geheven belasting komt overeen met 1,2% van het spaarvermogen. Er wordt namelijk 30% belasting geheven over een fictief rendement van 4%. Stel je hebt 1 miljoen euro spaargeld boven de heffingsvrije drempel, dan moet je dus € 12.000 belasting betalen. En dat elk jaar. Dat is een behoorlijk bedrag. Dit, terwijl de spaarrente tegenwoordig lager is dan het fictieve rendement. Met geluk is de spaarrente tegenwoordig 2%, maar zeker geen 4%. De belasting over spaargeld kan op een aantal manieren worden ontweken.

1 van die manieren is het oprichten van een BV. Natuurlijk moeten dan wel de eenmalige oprichtingskosten worden betaald. Een BV is vennootschapsbelasting verschuldigd over het daadwerkelijke resultaat. Deze constructie is dus zinvol wanneer het rendement van het spaargeld minder is dan het fictieve rendement van 4%. Naast het oprichten van een BV zijn er natuurlijk ook nog andere manieren om belastingheffing over het spaargeld te voorkomen.

Voor fiscaal advies omtrent het vermijden van belasting over spaargeld kan altijd contact worden opgenomen met Taksgemak. Taksgemak geeft professioneel advies over de persoonlijke situatie.

Lees ook:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *