Is het veilig in Turkije?

Het is 2015, het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft het reisadvies naar Turkije aangescherpt. Dat heeft met name te maken met de oorlog die de Turkse overheid voert tegen de PKK. Maar ook door de burgeroorlog in Syrië de oorlog in Irak en door de opkomst van IS is het reisadvies aangescherpt. Dit klinkt eng, maar is er echt reden tot paniek?

Waarschijnlijk niet. Alleen voor de grensgebieden met Irak en Syrië is een negatief reisadvies afgegeven. Vooral in het zuidoosten van Turkije geldt er een risico op aanslagen, ontvoeringen en ander geweld.

Wel geldt voor heel Turkije dat er veiligheidsrisico’s zijn. Zo heeft de Turkse politie in juli 2015 gewaarschuwd voor een mogelijkheid tot aanslagen in Istanbul op drukke (toeristische plekken). Op 11 augustus is een reeks aanslagen gepleegd in Istanbul. Deze aanslagen waren gericht tegen overheid en niet tegen toeristen.

De aanslagen van de afgelopen maanden zijn echter met name gericht tegen de Turkse overheid. Dit zijn aanslagen door de PKK die tegen doelwitten zoals agenten en ambassades worden gericht. Het betreft hier dus geen aanslagen op burgers of toeristen. Er zijn wel al eerder terroristische aanslagen gepleegd in Turkije op toeristische doelwitten.

Het is niet zonder risico om op vakantie te gaan naar Turkije. Maar hoewel er een risico is, moet dit niet worden overdreven. Turkije is bijna 19 keer zo groot als Nederland. En het gebied tussen Istanbul en het gebied waar wordt afgeraden om te reizen is even groot als het gebied tussen Amsterdam en het land Oostenrijk, of Amsterdam en Italië.

Wie naar Turkije reist, kan gemakkelijk, veilig en goedkoop een visum aanvragen op Visumland.nl. Een betrouwbare website welke altijd nog dezelfde dag uw visum stuurt per mail!

We zouden het zeer op prijs stellen als je een link naar dit artikel zou willen delen, zodat geïnteresseerden het gemakkelijk kunnen vinden:

Lees ook:

Eén gedachte over “Is het veilig in Turkije?

  1. Hallo, ja het is beter om niet naar het zuidoosten van Turkije te gaan. In het oosten van Turkije ligt Diyarbakir waar inderdaad PKK actief is. Als je naar het zuidoosten of naar het oosten van Turkije zou willen gaan, neem je een heel groot risico! De helft van mijn familie woont in Turkije, ik kan naar een redelijk veilige stad. De plaatsen buiten het zuidoosten waarbij je toch nog steeds een groot risico loopt zijn: Istanbul en Ankara. Hopelijk hebben jullie hier ook nog wat aan 🙂

Reacties zijn gesloten.

Schuiven naar boven