Waar kan je op besparen als je echt niks hebt?

Veel mensen die geen cent te makken hebben, of in de schulden zitten, geven veel geld uit aan dingen die ze gemakkelijk kunnen missen. In dit artikel lees je besparingstips die soms hard zijn, maar wel realiteit. Hoe kan je veel geld besparen?


Stop met roken
Roken is nu eenmaal heel erg duur en bovendien nog hartstikke ongezond ook. Door te stoppen met roken kan je honderden euro’s per maand besparen. Stel dat je 1 pakje per dag rookt, dan ben je dagelijks 5 euro kwijt aan je ongezonde gewoonte. Dat betekent per maand € 155,-. Wanneer je twee pakjes per dag rookt, of wanneer je een partner hebt die ook rookt, ben je al snel meer dan € 300,- kwijt. Dat is veel geld waar je veel andere dingen mee kunt doen.

Houd de uitgaven bij
Het is belangrijk om een overzicht bij te houden met waar het geld naar toe gaat. Zo kun je in 1 oogopslag zien waar het geld naar toe gaat en waar op bespaard kan worden.

Huisdieren
Het klinkt misschien heel hard, maar als je heel weinig geld hebt, is het hebben van huisdieren niet verstandig. Huisdieren kosten nu eenmaal een hoop geld. Het eten, de speeltjes, je bent al snel € 100,- per maand kwijt aan je huisdier. Wanneer je echt geen cent te makken hebt is dat natuurlijk veel geld.

Neem een belastingadviseur in de hand
Een belastingadviseur weet vaak dingen die je zelf niet weet. Bijvoorbeeld wanneer het gaat om welke zorgkosten aftrekbaar zijn, of welke studiekosten mogen worden afgetrokken. Laat daarom de aangifte inkomstenbelasting doen door Taksgemak. Zij vragen bovendien alle toeslagen aan.

Bekijk je abonnementen kritisch
Abonnementen die je gemakkelijk kunt opzeggen zijn bijvoorbeeld de vaste telefoon, abonnement op kranten en tijdschriften. Hoe vaak lees je deze nu werkelijk? Mocht je deze echt graag lezen, maar geen geld hebben, dan is er vast wel iemand te vinden waarvan je hem tweedehands kunt lezen.

Daarnaast kunnen veel abonnementen een stuk goedkoper. Mobiele telefoon, internet en televisie kunnen bijna altijd goedkoper! Als je weinig geld hebt hoef je niet met de nieuwste smartphone rond te lopen. Met een sim-only in een oudere telefoon kan je net zo goed bellen en whats’appen als met de nieuwste telefoon.

Bekijk je verzekeringen kritisch
Er zijn veel verzekeringen die onnodig zijn. Bekijk de verzekeringen dus kritisch. Daarnaast is het ook altijd goed om aan het einde van de loopperiode te kijken of de verzekering goedkoper kan. Dat geldt voor bijvoorbeeld de zorgverzekering en de autoverzekering. Met het afsluiten van een goedkopere zorgverzekering kan je gemakkelijk honderden euro’s per jaar besparen.

Was dit artikel waardevol? Het kopiëren van dit artikel is niet toegestaan, wel wordt een linkje of het delen via social media gewaardeerd:

Lees ook:


Eén gedachte over “Waar kan je op besparen als je echt niks hebt?

  1. idd.. een hartslag is toch zeker wel voldoende om te leven?!
    Zeurpieten.. allemaal! Gewoon iedereen in een kunstmatige coma, das veel goedkoper.

Reacties zijn gesloten.

Schuiven naar boven