Wat zijn de voorwaarden voor een ESTA?

Mensen die een ESTA aanvragen, moeten aan een aantal voorwaarden voldoen. De belangrijkste zijn:

-u bent burger van een land dat valt onder het Visa Waiver Programma
-u reist duurt minder dan 90 dagen
-het doel van uw reis is zaken, vakantie of doorreis
-u heeft een retour- of doorreisticket
-u komt aan met een vliegmaatschappij die een overeenkomst heeft gesloten inzake het Visa Waiver Programma
-u mag geen bedreiging zijn voor het welzijn, de gezondheid of de veiligheid van de Verenigde Staten

Voldoet u aan één van deze eisen niet, dan komt u niet in aanmerking voor een ESTA. U zult dan via de Amerikaanse ambassade een visum aan moeten vragen.

Over het algemeen wordt de reistoestemming direct verleend aan personen met de Nederlandse nationaliteit. Uitzonderingen zijn er indien op één van de beveiligingsvragen met ‘JA’ wordt geantwoord.

Een ESTA reistoestemming is gemakkelijk aan te vragen via Visumland.

Lees ook:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *