Wanneer kinderbijslag na geboorte kind? Wanneer verhoging kinderbijslag?

Voor kinderen in de leeftijd tot 18 jaar, kunt u recht hebben op kinderbijslag. Maar hoe snel na de geboorte mag u de eerste kinderbijslag verwachten? En wat als uw kind 6, respectievelijk 12 jaar wordt, wanneer krijgt u dan het hogere bedrag aan kinderbijslag? Voor de betaaldata van de kinderbijslag kunt u hier kijken. Voor hulp kunt u contact opnemen met Taksgemak.

Of er een recht is op kinderbijslag, en hoe hoog deze kinderbijslag is, is afhankelijk van de eerste dag van het kwartaal.

De kwartalen:
1. januari-februari-maart
2. april-mei-juni
3. juli-augustus-september
4. oktober-november-december

Geboorte kind
Stel dat u binnen een kwartaal een kind krijgt, dan ontvangt u voor dit kind pas kinderbijslag in het daaropvolgende kwartaal. Stel dat uw kind op 1 januari wordt geboren, dan ontvangt u dus pas omstreeks 1 juli de kinderbijslag. Is uw kind op 31 maart geboren, ook dan ontvangt u omstreeks 1 juli kinderbijslag.

Verhoging kinderbijslag
Zodra u kind de leeftijd van 6 of 12 jaren heeft bereikt, wordt de kinderbijslag verhoogd. Ook hierbij geldt dat de verhoging ingaat in het kwartaal nadat de kind de leeftijd van de verhoging van de kinderbijslag heeft bereikt.

In de meeste gevallen ontvangt u automatisch kinderbijslag. Deze wordt ook automatisch verhoogd. Indien u vragen heeft of hulp nodig met zaken omtrent toeslagen, dan kunt u contact opnemen met Taksgemak.

2 gedachten over “Wanneer kinderbijslag na geboorte kind? Wanneer verhoging kinderbijslag?

 1. Goedemiddag,

  Als je kind wordt geboren 6 januari of 19 maart, dan krijg je toch vanaf 1 april ? Dat is dan toch het daaropvolgende kwartaal? Of Ie ik dat verkeerd?

  Mvg,
  M.D. Vd Berg

  1. Als je kijkt zoals ieder gezond en wijs iemand heb je inderdaad gelijk en zou je het ook zo verwachten, maar zo krom als nederland is met alle regeltjes enz. heb je dit helaas mis.
   Waarom omdat kinderbijslag achteraf betaald word. (let op)
   Je kind word op 6 januari geboren dat is idd in een lopende kwartaal maar op dat moment gaat de berekening nog niet in , die gaat pas in op 1 april voor jou kind van 6 januari en omdat je achteraf betaald word krijg je dus 1 juli je eerste betaling …..met andere woorden de eerste maanden krijg je gewoon niet, die maanden krijg je terug op het moment dat je kind 18 jaar word want dan is de laatste betaling voor je kind op 1 april.

Reacties zijn gesloten.

Schuiven naar boven